Hur fungerar odds?

En av de vanligaste frågorna som de flesta användare av spelsajter på nätet ställer sig är hur oddsen för att spela på olika sporter egentligen fungerar. Rent instinktivt brukar många sportfantaster göra sina förutsägelser om resultatet i huvudet, bara för skojs skull utan att bry sig om de kommer att slå in eller inte. Nästa steg är att satsa pengar på att det resultat man förutspått kommer att slå in. Då bör man känna till hur odds fungerar, för att kunna lägga ett så fördelaktigt vad som möjligt.

Först av allt

Det första som alla spelare bör veta vid spel med odds är hur små, eller stora oddsen är vid varje tillfälle oavsett om det är en fotbolls- eller hockeymatch det handlar om eller trav eller galopp, och vilka av dessa som är bäst för vadslagning. Oddset är summan av pengar som vadslagningen ger dem som spelar för varje resultat. Om oddset är 2-1 innebär detta alltså att för varje krona som satsas kommer spelaren att vinna två, till exempel om satsningen har varit 150 kronor så blir vinstsumman i detta fall 300 kronor.

Vad är bra odds?

De bästa oddsen kanske inte alltid är de högsta, eftersom ju mer pengar som erbjuds, desto mindre troligt är det att satsningen kommer resultera i vinst. Samtidigt är alltför låga odds inte heller lönsamma. Mycket låga odds (lägre än 1,15) ser man i synnerhet i de möten och matcher där ett lag eller en idrottare är mycket bättre än sina motståndare. Vinstchanserna är alltså väldigt stora – men utdelningen kommer bli mycket liten, så liten att det är frågan om det är värt det.

De bästa råden

Ett av de bästa råd som kan ges när det gäller kombinerad vadslagning är att välja de mest prisvärda matcherna i vilka det är mer sannolikt än i andra att lyckas pricka rätt samt att vinna. Denna taktik av kombinerad vadslagning kan göra att så småningom de som spelar börjar tjäna pengar och blir särskilt förtjusta sportspelandets värld.

Att ha tålamod

Utan tvivel är att ha tålamod en av nycklarna. Till en början är det mycket svårt att tippa rätt inom ett kombinationsspel. En direkt vinst är verkligen inte det vanligaste för någon som nyss har börjat att slå vad. Det är givetvis inte detsamma att vinna på en enda satsning i en enda match som att ett flertal resultat i olika matcher måste behöva prickas in för att kunna erhålla någon vinst. Ju enklare de kombinerade vadslagningarna är, desto lättare är det att vinna, Sporten har en mystik där det när som helst och helt oväntat kan inträffa nästan allt, så det är mer än sannolikt ett kombinerat resultat är allt annat än logiskt. Andra tips är att studera bra matcher, varje lags statistik samt att försöka se var överraskningen kan komma innan det händer.