Online bingo


Bingospel på internet har exploderat de senaste åren. Tidigare fanns olika sorters bingohallar runt om i landet, och under ett par år var TV-programmet Bingolotto en av de största underhållningsformerna i landet och också en stor intäktskälla för landets idrottsföreningar. Nu har dock bingo som sagt var blivit digitalt och flyttat ut på internet.

Bingospelets regler

I bingo finns normalt sett en utropare och ett antal spelare. Vid spelets början tilldelas du en bricka som är indelad i fem lodräta rader med nummer från ett till sjuttiofem. Överst på din bricka står ordet BINGO versalt och under varje bokstav finns en sifferrad. Under B finns siffrorna 1-15, under I finns siffrorna 16-30, under N finns siffrorna 31-45, under G finns siffrorna 46-60, under O finns siffrorna 61-75.

När spelet startats slumpas en siffra fram i taget, om det finns en fysisk utropare på plats så ropar han upp siffran tillsammans med bokstaven (oftast säger utroparen till exempel BERTIL 8, IVAR 19, NIKLAS 32, GUSTAV 58 eller OLOV 63 för att det ska framgå tydligt vilken bokstav det är som gäller). Spelet fortgår sedan tills någon av spelarna lyckats pricka in fem nummer i rad på sin bricka varvid den spelaren ropar BINGO och har vunnit. Spelet börjar sen om med nya brickor.

Bingo på internet – att tänka på

Bingo på internet är givetvis ett snabbare spel än i en bingohall. Numren slumpas fram snabbare och ingen behöver tänka så mycket. Det gör det till en mer behaglig upplevelse, särskilt som du inte ens behöver lämna hemmet för att kunna spela. Det finns idag en uppsjö av olika sajter som erbjuder Bingo-spel på internet antingen via datorn eller i mobilen. Det finns också ett antal olika varianter på det klassiska bingospelet för dig som tröttnat på det vanliga eller bara vill testa något nytt.

De flesta sajter som erbjuder bingospel är gratis att använda och erbjuder spel både med och utan pengar. De flesta sajterna ger också en bonus till dig som ny eller trogen spelare. Så precis som med de flesta andra casinospel gäller det att hålla koll på vilka villkor som gäller och se till att spela på den sajt som är mest förmånlig för just dig.

 

Bingo med progressiv jackpott

Vissa bingospel har en så kallad progressiv jackpot. Det funkar ungefär som en slotmaskin där du spelar och om du inte har fått bingo inom ett visst antal drag förlorar du, men i gengäld byggs jackpotten på och finns kvar tills nästa gång du eller någon annan spelar. Under de förutsättningarna kan du med lite tur vinna en riktigt stor summa pengar även på bingospel.

Bingo – det sociala spelet

De flesta bingospel online har utöver själva spelet även en chatt vilket gör att du kan vara social med andra spelare samtidigt som du spelar precis som om du skulle vara på plats i en vanlig bingohall, dock så stör du ingen annan eller riskerar att överrösta utroparen när du spelar på internet.