Skrap-kryss

Då har ännu en skraplott sett dagens ljus. Det går uppenbarligen att variera temat skraplott hur mycket som helst. Skälet till att Svenska Spel tar fram nya varianter är att det är enkelt att variera skraplotter och att skraplotter är populära hos spelarna. Det är bara fantasin som sätter stopp för de som utvecklar spelen åt Svenska Spel. Den nya skraplotten har fått namnet Skrap-kryss och kommer säkert att bli mycket populär då den ger mer spel än en vanlig Trisslott. Den har fler moment och är ett litet korsord samtidigt som det är en skraplott.

Skrap-kryss är lätt att spela och den ger lite mer att roa sig med. Det finns tydliga instruktioner på lotten hur man ska gå tillväga. Vill du inte läsa dem kan du gå in på Svenska Spels webbplats och provspela Skrap-kryss. Du kan inte vinna några pengar då, men du kan lära dig hur Skrap-kryss fungerar.

Skraplott och korsord i en och samma lott

Namnet Skrap-kryss skvallrar redan det om att det handlar om både en skraplott och ett korsord. Själva spelidén är att du kan lösa ett korsord samtidigt som du skrapar fram bokstäver. Här finns inga ledtrådar utan du ska själv skapa ord genom att fylla i de luckor som finns i krysset. Dina vinster hänger dock inte på om du löser krysset rätt utan Skrap-kryss är en lott där vinsten är förutbestämd. Lotten har två delar.

Det finns två fält på lotten

Till höger finns fältet "Dina bokstäver". Där finner du 18 dolda bokstäver som du ska skrapa fram. Till vänster på lotten finns ett kryss med samtliga rutor ifyllda redan. Din uppgift blir att skrapa fram en bokstav i taget och överföra den till krysset. Allteftersom du skrapar fram en bokstav och överför den till krysset till vänster bildas det ord. För att få en vinst ska du ha tre godkända ord. Lyckas du få fler ord ökar din vinst. Du kan få ända upp till 10 ord och då vinner du högsta vinsten som är en miljon kronor.

Vinstplan och vinster

Återbetalningen är Skrap-kryss samma som på andra lotter hos Svenska Spel, det vill säga 49 %. Det betyder i klartext att 49 % av satsade pengar betalas tillbaka till spelarna i form av vinst. Den genomsnittliga vinstchansen är inte alltför hög. Var fjärde lott i genomsnitt ger vinst.

Vinstplan (500 000 lotter)

1 x 1 miljon

1 x 100 000 kr

32 x 10 000 kr

96 x 1000 kr

250 x 500 kr

3800 x 90 kr

33 200 x 60 kr

112 500 x 30 kr

Andra skraplotter än Skrap-kryss

Hos Svenska Spel har man utvecklat tre lite mer komplicerade skraplotter. Utöver Skrap-kryss så finns Skrap-pyramid och Skrap-bingo. Alla dessa tre lotter ger lite mer underhållning och spänning som räcker en lite längre stund. Skrap-kryss kostar 30 kronor för en lott, vilket är lite dyrare än en vanlig Trisslott som kostar 25 kronor, eller Tian som kostar just en tia. Trots att Skrap-kryss är dyrare väljer ändå många den lotten då den upplevs som roligare, har lite fler moment som förlänger spelet och att den känns lite modernare.